Keyvisual 2nd level navigation

Home > Bewerkingen > Bewerkingen Intern > Seriezagen

95% sneller zagen en een mooiere zaagsnede

Om aan de toenemende vraag van klanten te kunnen voldoen om grote series gezaagd materiaal sneller te kunnen leveren, is begin 2016 een cirkelzaagmachine met robot in Zwijndrecht geinstalleerd.
De nieuwe machine zaagt rondstaf aanzienlijk sneller dan de traditionele bandzaag, die bijvoorbeeld C45 van rond 120 mm in 6 minuten zaagt. Op de cirkelzaag duurt dat, inclusief aanvoeren en afleggen, nog maar 20 seconden. Dat is een tijdwinst van 95%.

De cirkelzaag kan tot maximaal rond 180 mm zagen.

Engere toleranties

Door de druk van de krachtige 23 kW motor wordt nauwkeuriger gezaagd, zodat materiaal met veel engere toleranties geleverd wordt. thyssenkrupp Materials Nederland is de enige groothandelaar in ons land met een dergelijke combinatie.

Eenvoudiger te verwerken

De gezaagde delen worden door de robot systematisch gestapeld in pallets en door een automatisch palletsysteem doorgevoerd, zodat de pallet voor verdere verzending gereedgemaakt kan worden. Door de systematische manier van stapelen van de robot is het eenvoudiger om de gezaagde stukken in een volledig geautomatiseerd vervolgproces op te nemen.