Keyvisual 2nd level navigation

Home > Producten > Staal > Gelegeerd, ongelegeerd constructiestaal en
smeedwerk

Gelegeerd en ongelegeerd constructiestaal

De productgroep constructie- en blankstaal kenmerkt zich door de grote diversiteit aan staalsoorten, uitvoeringen en kwaliteiten. ThyssenKrupp Materials Nederland beschikt over het meest uigebreide assortiment constructie- en blankstaal in Nederland. Constructiestaal wordt gebruikt in uiteenlopende industriele toepassingen en iedere applicatie vraagt weer om een eigen kwaliteit staal. Onze productspecialisten blijven continu op de hoogte van de laatste productontwikkelingen en toepassingsmogelijkheden en zij kunnen u dan ook altijd voorzien van een passend advies.

Naast ons ruime aanbod van afmetingen en kwaliteiten beschikken wij ook over een modern machinepark waarmee wij onze producten correct en snel op de door u gewenste afmeting kunnen zagen. Dit, gecombineerd met ons efficiente logistieke systeem, zorgt ervoor dat wij bijzonder concurrerende levertijden kunnen realiseren voor zowel Nederlandse en buitenlandse opdrachten.

Leveringsprogramma

Het leveringsprogramma van constructiestaal van ThyssenKrupp Materials Nederland is als volgt:

 • Rondstaal (tot 1300 mm)
 • Platstaal
 • Zeskantstaal
 • Vierkantstaal

Naast de reguliere afmetingen hebben wij in een aantal kwaliteiten ook uitzonderlijk grote diameters in ons voorraadprogramma. Zo kunnen wij de kwaliteiten C45N, S355 en 42CrMo4+QT leveren tot maar liefst rond 1300 mm en 34CrNiMo06+QT tot en met rond 1000 mm.

Smeedwerk

Voor vrijvormsmeedwerk heeft onze organisatie uitstekende contacten met gerenommeerde smederijen. Smeedwerk wordt onder andere toegepast in gas- en stoomturbines, pompen en compressoren, drukvaten, scheeps- en machinebouw en hydrauliek systemen.

Leverbaar afmetingbereik smeedwerk

 • Dia: tot maximaal 4500 mm
 • Maximale lengte: tot ca 15000 mm
 • Gewicht: tot ca 60000 kg
 • Leverbare materiaalkwaliteiten
 • Ongelegeerde staalsoorten
 • Gelegeerde staalsoorten
 • Warmvaste staalsoorten

Ringen en smeedwerk kunnen wij voorbewerken zodat u meteen met de montage ervan kunt beginnen. De voorbewerkingsmogelijkheden verschillen per product. Onze productspecialisten werken graag met u samen om tot de gewenste maatoplossing te komen.

Op aanvraag

Uiteraard is bovengenoemd leveringsprogramma een greep uit het totale assortiment. Door onze contacten met meerdere vooraanstaande leveranciers in de wereld is het in bijna alle gevallen mogelijk om specifieke afmetingen en of kwaliteiten te leveren. Neem daarom contact met ons op voor de oplossing van uw wensen.

Bewerkingen

Het snel en correct op maat zagen van constructiestaal vormt een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening en daarom investeren wij continu in ons machinepark. Wij beschikken over diverse computergestuurde zagen, waarmee tot en met rond 1300 mm kan worden gezaagd.

Downloads

Catalogus Staal PDF (2.91 MB)